Een kast in kast voor meer slimme opbergruimte

Met een kast in kast in de vorm van een inzetkast, benut je optimaal de ruimte onder je trap. De trapkast is een handige opbergruimte die vaak niet handig is ingedeeld. Dit heeft alles te maken met de vorm en de loop van de trap die erboven zit.
Met onze inzetkast, de ideale kast in kast, benut je de maximale capaciteit van je trapkast. Doordat we de kast in de deuropening monteren, gebruik je niet alleen de loze ruimte vlak achter de deur, maar ook de ruimte áchter de kast in kast.

De maximale hoogte van de inzetkast is 200cm. Als het kozijn hoger is plaatsen wij gratis een nieuwe bovenstijl. Is het kozijn lager dan 197cm. dan moet het stalen kastframe worden aangepast, meerprijs € 35,-

Een inzetkast als kast in kast is dé oplossing voor ruimtegebrek

Iedere gang- of trapkast is anders ingedeeld. Bij sommige mensen staan er alleen een stofzuiger en wat schoonmaakspullen of is de kast niet meer dan een wegzethok.
Terwijl de trapkast een ruimte is met veel potentie. De ruimte is onhandig van vorm, maar dat biedt natuurlijk kansen. Met een inzetkast als kast in kast breid je de opbergruimte in één keer groots uit en creëer je een slimme kastruimte.

Je kast in kast bestellen

Iedere inzetkast die wij maken is maatwerk. Tenslotte heeft iedere gang- of trapkast andere afmetingen. Via ons bestelformulier geef je eenvoudig de kozijnbreedtematen van de ruimte alvast door.
Daarnaast stellen we nog een aantal vragen over je trapkast. Kom je er niet uit met de maten? Dan kunnen we je daar natuurlijk bij helpen. Vervolgens gaan we voor je aan de slag.

Twee kasten in één trapkast

Wij monteren de inzetkast in de deuropening van je trapkast. Hierdoor heb je meteen een heel ander aanzicht wanneer je de deur van de gang- of trapkast opent. Je ziet een stevige, strak afgewerkte kast met meerdere legplanken. Perfect voor je voorraad levensmiddelen, speelgoed en spelletjes of accessoires, zoals flessen frisdrank of ordners.
Wanneer je vervolgens de kast wegdraait, zit daarachter nog steeds de ruimte die er altijd al was. Hier kun je de stofzuiger en schoonmaakartikelen, boodschappentassen en andere spullen kwijt. Doordat de kast op een kogeltaatslager is gemonteerd, draait deze net zo makkelijk als de gewone deur. Iedereen in huis kan zo makkelijk in en uit de kast.

De kast in kast bij onze klanten thuis

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord hier wel bij.

Waarom zijn jullie beter dan de concurrenten?
  • 2-laags poedercoating beschermt het staal tegen kleine ongelukjes
  • De hoeken zijn in verstek gelast voor extra stevigheid
  • Dikke stalen profielen, er wordt niet bespaard op kwaliteit
  • Al 36 jaar blijft onze eerste kast functioneren

De maximale hoogte van onze inzetkast is 200cm. Om constructieve redenen, wanneer jouw kozijn inwendig hoger is, plaatsen wij een nieuwe stalen bovenstijl voor de bevestiging van het bovenscharnier. Is jouw kozijn inwendig lager dan 197cm. dan moet ook het stalen frame van de kast worden aangepast, dit geeft een meerprijs van €35,-

Een inzetkast wordt standaard, zonder meerkosten, geleverd met 6 legplanken. Bij een rechtsdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 28cm, 23cm, 37cm, 26,5cm, 29cm, 37cm. Bij een linksdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 37cm, 29cm, 26,5cm, 37cm, 23cm, 28cm.

Voor de kast in kast hebben we een burendeal. Vanaf de tweede kast die wordt verkocht binnen een straal van 1 kilometer krijg je een korting van 5% op alle kasten en elke extra kast is nog eens 1% extra korting. Dit kan oplopen tot maximaal 10% korting.

Ook jouw tweede kast valt onder deze korting. Laat bij het bestellen weten dat het om een burendeal gaat door dit in te vullen bij het vakje “hoe heb je van ons gehoord?”. 

Wij lijmen aan de vloer met een speciale tape, en schroeven de onder scharnier tegen de zijstijl. Geen probleem dus als je vloerverwarming hebt.

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Met onze 40 jaar lange ervaring hebben we bijna alles al wel gezien rondom de kast in kast. Stuur jouw vraag via Whatsapp of mail.

Meer uit je trapkast halen?

Profiteer van meer opbergruimte én orde in dezelfde trapkast.

Wat onze klanten over ons zeggen

J.M. Vermue
J.M. Vermue
2024-03-12
Na het nemen en opgeven van de maten van de deur op basis van duidelijke aanwijzingen, werd de “handige kast” binnen 2 weken geleverd. Hij stond binnen een half uur kant en klaar gemonteerd en functioneert prima. Houdt wel 30 cm over vanaf de deurpost! Wij zijn er blij mee!
Cynthia de Winter
Cynthia de Winter
2024-03-11
Zeer tevreden met deze handige kast! Een must voor iedere trapkast. Wij hebben op aanraden van vrienden gekozen voor Handigekasten.nl en daar zeker geen spijt van! Duidelijke aanwijzingen voor het doorgeven van de juiste maten, duidelijke communicatie en snelle en goede service. Mochten we in de toekomst de vloer willen vervangen, is de kast ook gemakkelijk om te demonteren en te monteren. Wij zijn tevreden!
b romijn
b romijn
2024-03-08
Enorm blij met mijn kast. Snel en keurig geleverd
Henny Van Dijk
Henny Van Dijk
2024-03-08
Anne Diepeveen
Anne Diepeveen
2024-03-08
Is gewoon geweldig product, heel snel geïnstalleerd en ze zijn heel aardig met goede adviezen.
Boet van Lieshout
Boet van Lieshout
2024-03-08
Super kast en super service. Dank je wel
Arwind Sjambar
Arwind Sjambar
2024-02-29
Fijne communicatie over het gehele proces. Past het wel of niet? Uiteindelijk wel en voila.. Zie foto. Wij zijn er heel tevreden over want anders hadden we geen enkele opbergmogelijkheid in onze kast.
arie van berkel
arie van berkel
2024-02-26
snel en vakkundig geplaatst, de kast is stevig en bied veel extra ruimte. ook telefonisch goed bereikbaar en aardig en kundig te woord gestaan. Het enige minpuntje is dat de lak het witte stalen frame waar de kast in rust hier en daar krassen vertoond. Een beschermfolie of tape had dit wellicht kunnen voorkomen.
Andre Dijksma
Andre Dijksma
2024-02-24
Super blij met onze kast-in-kast. Extra bergruimte onder de trap en de warmtepomp nog steeds bereikbaar.

Kast in kast made in Holland

In onze fabriek maken we de kast zelf. Zo kunnen we de kwaliteit én garantie waarborgen. De houten inzetkast monteren we in een stevig stalen frame. Hierdoor gaat de kast niet hangen of doorzakken en zal hij altijd soepel blijven draaien.
Wanneer we je kast in kast klaar hebben, maken we samen met jou een afspraak voor de levering en montage. Op de afgesproken dag en tijd komen we de kast in de deuropening van de gang- of trapkast monteren. Vaak zijn we binnen een kwartier klaar. Je kunt meteen je nieuwe kast in gebruik nemen.
Weet je niet zeker of een inzetkast als kast in kast de oplossing is voor jouw trapkast? Of wil je meer weten over ons of onze werkwijze? Neem dan contact met ons op. We bespreken samen de mogelijkheden.
Heb je andere opbergvraagstukken in huis? Ook dan helpen wij je graag!

Geen haast, wel interesse?

Schrijf je in voor de burendeal! Hoe meer mensen uit jouw buurt een kast willen, hoe meer korting je krijgt. Tot wel 10%! 

Vul je postcode in zodat we kunnen laten weten wanneer er een deal bij jou in de buurt loopt!