10 jaar garantie
A-kwaliteit materialen
Al bijna 40 jaar de originele handige kast
Gratis verzending en montage*

Waar kunnen we je mee helpen?


Martin is het brein achter ons innovatieve kastsysteem. Hij heeft bijna 40 jaar geleden het systeem bedacht en beantwoordt graag al je vragen.

Handigekasten.nl

Rijksweg-Zuid 79

4715 TA Rucphen

KVK: 75192764

Stuur ons een bericht

Heb je vragen over onze kasten of wil je meer informatie over onze werkwijze? Heb je een interessante opbergkwestie voor ons? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee en helpen bij het zoeken of maken van een praktische oplossing.

  Wil je snel antwoord op je vraag? Bekijk hier of jouw vraag er bij staat. Staat je vraag er niet bij? Stuur ons een e-mail.

  Waarom zijn jullie beter dan de concurrenten?

  • 2-laags poedercoating beschermt het staal tegen kleine ongelukjes
  • De hoeken zijn in verstek gelast voor extra stevigheid
  • Dikke stalen profielen, er wordt niet bespaard op kwaliteit
  • Al 36 jaar blijft onze eerste kast functioneren

  Extra legplanken

  Uiteraard kunnen wij op verzoek, in onze fabriek, en tegen meerprijs van €10,- per plank, meerdere legplanken in de kast aanbrengen.

  Kast valt steeds terug dicht, hij staat niet recht?

  De kast wordt heel bewust 1 cm. achterover geplaatst zodat hij altijd dicht valt, dat heeft te maken met de veiligheid. Wanneer de kast recht zou staan wordt hij met de deur mee naar buiten gezogen, en zal hij ongecontroleerd open draaien, waardoor er spullen uit de kast kunnen vallen. Je moet de kast altijd vast houden bij het open en dicht draaien.

  Afwijkende kastdiepte?

  Op verzoek, en tegen meerprijs van €20,- kunnen wij ook de kastdiepte in onze fabriek aanpassen. De maximale diepte is 30 cm.

  Deurklink? Wij hebben aan de binnenkant van de deur ook een deurklink zitten, wat nu?

  Deze wordt door ons aan de binnenkant als service verwijderd. Heb je een “HOPPE” klink dan graag even overleg.

  Kan ik gebruik maken van een inmeetservice?

  Ja, wij hebben op verzoek een inmeetservice, deze kun je aanvragen via de email.

  Garantie?

  Wij bieden 10 jaar garantie, maar inmiddels staan er al kasten langer dan bijna 40 jaar!

  Vallen er geen spullen uit de kast door het open en dicht draaien?

  Nee, je beweegt de kast bewust open en dicht. De kast wordt bewust 1cm achterover geplaatst zodat hij altijd sluit en de spullen niet uit de kast kunnen vallen.

  Kan men de legplanken verstellen naar wens?

  Nee, de legplanken zitten vastgeschroefd t.b.v. de stijfheid van de kast. Op verzoek kunnen tegen meerprijs van €20,- in onze fabriek andere plankafstanden worden gemaakt.

  Van welk soort materiaal wordt de kast gemaakt?

  De kast wordt gemaakt van een extra zware kwaliteit spaanplaat ( persing 750kg. ) voorzien van een krasvaste witte melamine toplaag, en afgewerkt met een PVC kantband. ( kleurcode: { “RAL 9010” ) Gevat in een stalen frame.

  Zit er een wieltje onder de kast?

  Nee, de kast staat op een kogeltaatslager waardoor hij soepel draait, het lijkt alsof hij over de vloer zweeft.

  Wordt er in de vloer geboord bij montage ?

  Nee, wij lijmen aan de vloer met een speciale tape, en schroeven de onder scharnier tegen de zijstijl

  Mijn trap zit erg dicht tegen het kozijn

  Stuur bij de bestelling enkele foto’s mee, dan kunnen wij beoordelen of de kast in de fabriek wordt aangepast, of op locatie.

  De verdeler met slangen van mijn verwarming zit in de weg voor de kast.

  In dat geval wordt de kast in de fabriek aangepast tegen een meerprijs van €20,-. Graag ontvangen wij enkele foto’s om met je mee te kijken naar de mogelijkheden.

  Hoe zwaar mag de inzetkast worden beladen?

  In totaal mag de kast met 75 KG worden beladen.

  Krijg je korting bij afname van meer kasten?

  Wij hanteren de volgende staffelkorting, bij levering in de zelfde wijk op de zelfde dag: Bij afname van 5 kasten of meer ontvang je €10 korting per kast. Bij afname van 10 kasten of meer ontvang je €12,50 korting per kast. Bij afname van 15 kasten of meer ontvang je €15 euro korting per kast. Bij grotere aantallen graag overleg.

  Wat is de hoogte van een inzetkast

  De maximale hoogte van onze inzetkast is 200cm. Om constructieve redenen, wanneer jouw kozijn inwendig hoger is, plaatsen wij een nieuwe stalen bovenstijl voor de bevestiging van het bovenscharnier. Is jouw kozijn inwendig lager dan 197cm. dan moet ook het stalen frame van de kast worden aangepast, dit geeft een meerprijs van €35,-

  Hoeveel planken zitten er in een inzetkast?

  Een inzetkast wordt standaard, zonder meerkosten, geleverd met 6 legplanken. Bij een rechtsdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 28cm, 23cm, 37cm, 26,5cm, 29cm, 37cm. Bij een linksdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 37cm, 29cm, 26,5cm, 37cm, 23cm, 28cm.

  Hoe wordt de inzetkast geïnstalleerd?

  De inzetkast wordt door de monteur ter plekke geïnstalleerd. Op twee meter hoogte wordt een bovenstijl gemonteerd en op de vloer komt een kogeltaatslager welke vast wordt gelijmd. Hiertussen wordt de inzetkast geplaatst. De monteur is hier ongeveer 15-20 minuten mee bezig tenzij er nog enig maatwerk moet plaatsvinden. Bijvoorbeeld als de trap in de weg zit, in de meeste gevallen kan dit ter plaatse. De monteur heeft hiervoor alle benodigde materialen bij zich.

  Hoe zwaar is de inzetkast

  De kast weegt in totaal ongeveer 40kg. Dit is het stalen frame inclusief kast & planken. Het scharniermechanisme is echter zodanig ontworpen dat het nauwelijks moeite kost om de kast te openen of sluiten. Dit kan zelfs met uw pink!

  Wat is de diepte van een inzetkast?

  De diepte van de inzetkast is afhankelijk van de kozijnbreedte. Bij een kozijnbreedte van 71 cm of smaller hoort een diepte van 25 cm. Is het kozijn 76 cm of breder dan is de kast 30 cm diep. De kastdiepte aanpassen is mogelijk, dit geeft een meerprijs van € 20,-.

  Kan ik meerdere kasten tegelijk bestellen?

  Jazeker!