10 jaar garantie
A-kwaliteit materialen
Al bijna 40 jaar de originele handige kast
Gratis verzending en montage*

De inzetkast als lifesaver

Bijna iedere woning heeft een trapkast. Zo kun je deze onpraktische ruimte onder de trap tóch nog ergens voor gebruiken. Erg efficiënt is een trapkast vaak niet, omdat veel opbergruimte door de aanwezigheid van de trap verloren gaat.
Met een inzetkast los je dit probleem stijlvol én heel efficiënt op. Eigenlijk is dit een kast in kast oplossing. De inzetkast is een stevige houten kast die in een stalen frame wordt gehangen. Dit frame monteren we op een kogeltaatslager in de deuropening of het kozijn van de trapkast. Dit kogellager zorgt ervoor dat de kast heel soepel draait. Zo kun je ook de ruimte achter de inzetkast nog gebruiken voor de stofzuiger, schoonmaakartikelen of spullen die je minder vaak gebruikt.
De kast wordt geplaatst op een kogeltaatslager, het lijkt alsof hij over de vloer zweeft. En als de kast dicht is, is de inzetkast ook volledig uit beeld. Zo lever je niets in aan leefruimte en profiteer je van de extra slimme opbergruimte.

De maximale hoogte van de inzetkast is 200cm. Als het kozijn hoger is plaatsen wij gratis een nieuwe bovenstijl.

Is het kozijn lager dan 197cm. dan moet het stalen kastframe worden aangepast, meerprijs € 35,-

Past in elke trapkast
De kast wordt geplaatst in het kozijn en wordt indien nodig aangepast. Wij gaan uit van de standaard kozijn breedtes in Nederland.
Belasting tot 75 kilo
De kast zal niet gaan doorzakken, zelfs niet bij de maximale belasting van 75 kilo
Soepel open en dicht
De kast wordt geplaatst op een kogeltaatslager, het lijkt alsof hij over de vloer zweeft
Gratis montage & levering
Wij komen de kast kosteloos bij u brengen en plaatsen

De inzetkast past in iedere trapkast

Onze inzetkast is al bijna 40 jaar een groot succes. Het zijn dan ook handige kasten. Het concept is heel doordacht: wanneer je de deur van de trapkast opent, kijk je niet tegen een rommelhok aan, maar tegen een mooi afgewerkte kast met legplanken. Wanneer je de inzetkast wegdraait, kun je nog steeds de rest van de ruimte in de trapkast gebruiken. Het beste van twee werelden in jouw trapkast. Op deze manier creëer je jouw eigen slimme kastruimte.
Omdat we de inzetkast in het kozijn van de trapkast monteren, past deze praktisch in iedere trapkast. We gaan uit van standaard kozijn breedtes. De hoogte van de kast is maximaal twee meter.

montage

Montage

We monteren de inzetkast gratis in je trapkast. Van tevoren maken we de kast al op maat. Je kunt de kozijnbreedtematen doorgeven op het bestelformulier.
Het is daarbij aan te bevelen om enkele foto’s mee te sturen. Wanneer namelijk blijkt dat een hoekje van de kast moet worden afgezaagd, doet onze monteur dat ter plaatse. Als de hoek te groot is zagen wij deze in de fabriek op maat. Of als er zich achter jouw kozijn een verdeler van de verwarming bevindt, dienen wij de kast in de fabriek aan te passen. Voor beide ingrepen bedraagt de meerprijs €20,-.
We plaatsen de kast vervolgens in het deurkozijn of in de deuropening. Dit is afhankelijk van de constructie ter plekke. De deur van de trapkast blijft vrij.
Je hoeft niet de hele middag vrij te nemen voor ons. De montage duurt ongeveer vijftien minuten. En dan kun je eindelijk de kast inruimen en meteen profiteren van die extra slimme opbergruimte.

Levering

Wanneer je een inzetkast voor je trapkast bestelt, wil je hem het liefst meteen inruimen.

Binnen vier tot zes weken leveren wij je nieuwe inzetkast. In de week vóór levering nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Deze afspraak plannen we áltijd in overleg zodat we zeker weten dat je thuis bent. Voor de levering van de inzetkast rekenen we geen extra kosten.

levering

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord hier wel bij.

De diepte van de Inzetkast is afhankelijk van de kozijnbreedte 25 of 30cm. Bij een kozijnbreedte van 71 cm, of smaller, wordt de kastdiepte 25cm. Bij een kozijnbreedte van 75 cm, of meer, wordt de kastdiepte 30cm.

De maximale hoogte is twee meter, vanwege werktuigbouwkundige redenen en omdat anders het geheel te zwaar wordt. Wanneer uw kozijn hoger is, plaatsen wij een extra bovenstijl.

Een inzetkast wordt standaard geleverd met 6 inlegplanken.


Bij een rechtsdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 28cm, 29cm, 31cm, 26,5cm, 28,5cm, 36cm.


Bij een linksdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 36cm, 28,5cm, 26,5cm, 31cm, 29cm, 28cm.

Vanzelfsprekend! Voor kopersverenigingen en/of collectieve aanschaf van meer dan vijf kasten tegelijk, hanteren wij staffelkortingen in overleg.

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Martin is het brein achter ons innovatieve kastsysteem. Hij heeft bijna 40 jaar lang kasten geplaatst en hij heeft ons nu opgeleid met al zijn kennis.

Meer uit je trapkast halen?

Profiteer van meer opbergruimte én orde in dezelfde trapkast.

Wat onze klanten over ons zeggen

Hoe de inzetkast werkt in jouw trapkast

De inzetkast is een houten kast die we in een stevig stalen frame monteren. Dit frame draait op een zogenaamd kogeltaatslager, dat ervoor zorgt dat de kast heel licht wegdraait. En omdat de kast in de deuropening of het kozijn staat, beweegt hij boven de vloer en niet er overheen. Alsof hij dus zweeft.
Een van de voordelen van dit systeem is dat wanneer je de deur van de trapkast opent, je direct tegen de inzetkast aankijkt. Een strak afgewerkte houten kast met zes planken geeft een heel ander beeld dan een onoverzichtelijk wegzethok.
Daarnaast blijft de oorspronkelijke trapkast eenvoudig toegankelijk. Wanneer je de inzetkast open draait, met de draairichting van de deur mee, kun je zo de trapkast inlopen. Zo profiteer je van het beste van beide kasten en creëer je een slimme kastruimte.

Bestel de inzetkast voor jouw trapkast

Via ons bestelformulier bestel je snel en eenvoudig je inzetkast. Wij stellen je een aantal vragen, zodat we kunnen meedenken over de beste manier om de kast te bevestigen en om te bepalen welke maatvoering het best past. Je kunt de kozijnbreedtematen doorgeven in het formulier.
Vervolgens gaan wij in onze fabriek voor je aan de slag. We maken de inzetkast zelf, zodat we de kwaliteit en de garantie kunnen waarborgen. Vervolgens komen we de kast gratis leveren en in je trapkast monteren. Binnen een kwartier zijn wij klaar en kun jij je kast gaan inruimen.
Wil je meer informatie of heb je vragen over een andere opbergruimte in huis? Neem dan contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar de oplossing die het beste bij jou en je woning past.