De inzetkast als lifesaver

Bijna iedere woning heeft een deur waar je heel veel voorraad of rotzooi achter verbergt. Een goed voorbeeld is een trapkast. De ruimte nét achter de deur is gereserveerd om zelf te kunnen staan, maar dat kan efficiënter. Met onze handige inzetkast kun je deze onpraktische ruimte onder de trap tóch nog ergens voor gebruiken.

Met een inzetkast los je dit probleem stijlvol én heel efficiënt op. Eigenlijk is dit een kast in kast oplossing. De inzetkast is een stevige houten kast die in een stalen frame wordt gehangen. Dit frame monteren we op een kogeltaatslager in de deuropening of het kozijn van de trapkast. Dit kogellager zorgt ervoor dat de kast heel soepel draait. Zo kun je ook de ruimte achter de inzetkast nog gebruiken voor de stofzuiger, schoonmaakartikelen of spullen die je minder vaak gebruikt.

De kast wordt geplaatst op een kogeltaatslager, het lijkt alsof hij over de vloer zweeft. En als de kast dicht is, is de inzetkast ook volledig uit beeld. Zo lever je niets in aan leefruimte en profiteer je van de extra slimme opbergruimte.

De maximale hoogte van de inzetkast is 200cm. Als het kozijn hoger is plaatsen wij gratis een nieuwe bovenstijl. Is het kozijn lager dan 197cm. dan moet het stalen kastframe worden aangepast, meerprijs € 35,-

De inzetkast past in iedere trapkast

Onze inzetkast is al bijna 40 jaar een groot succes. Het zijn dan ook handige kasten. Het concept is heel doordacht: wanneer je de deur van de trapkast opent, kijk je niet tegen een rommelhok aan, maar tegen een mooi afgewerkte kast met legplanken. Wanneer je de inzetkast wegdraait, kun je nog steeds de rest van de ruimte in de trapkast gebruiken. Het beste van twee werelden in jouw trapkast. Op deze manier creëer je jouw eigen slimme kastruimte.
Omdat we de inzetkast in het kozijn van de trapkast monteren, past deze praktisch in iedere trapkast. We gaan uit van standaard kozijn breedtes. De hoogte van de kast is maximaal twee meter.

Levering

Wanneer je een inzetkast voor je trapkast bestelt, wil je hem het liefst meteen inruimen.

Binnen vier tot zes weken leveren wij je nieuwe inzetkast. In de week vóór levering nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Deze afspraak plannen we áltijd in overleg zodat we zeker weten dat je thuis bent. Voor de levering van de inzetkast rekenen we geen extra kosten.

Montage van de kast in kast

We monteren de inzetkast gratis in je trapkast. Van tevoren maken we de kast al op maat. Je kunt de kozijnbreedtematen doorgeven op het bestelformulier.
Het is daarbij aan te bevelen om enkele foto’s mee te sturen. Wanneer namelijk blijkt dat een hoekje van de kast moet worden afgezaagd, doet onze monteur dat ter plaatse. Als de hoek te groot is zagen wij deze in de fabriek op maat. Of als er zich achter jouw kozijn een verdeler van de verwarming bevindt, dienen wij de kast in de fabriek aan te passen. Voor beide ingrepen bedraagt de meerprijs €20,-.
We plaatsen de kast vervolgens in het deurkozijn of in de deuropening. Dit is afhankelijk van de constructie ter plekke. De deur van de trapkast blijft vrij.
Je hoeft niet de hele middag vrij te nemen voor ons. De montage duurt ongeveer vijftien minuten. En dan kun je eindelijk de kast inruimen en meteen profiteren van die extra slimme opbergruimte.

De inzetkast bij onze klanten thuis

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord hier wel bij.

Waarom zijn jullie beter dan de concurrenten?
  • 2-laags poedercoating beschermt het staal tegen kleine ongelukjes
  • De hoeken zijn in verstek gelast voor extra stevigheid
  • Dikke stalen profielen, er wordt niet bespaard op kwaliteit
  • Al 36 jaar blijft onze eerste kast functioneren

De maximale hoogte van onze inzetkast is 200cm. Om constructieve redenen, wanneer jouw kozijn inwendig hoger is, plaatsen wij een nieuwe stalen bovenstijl voor de bevestiging van het bovenscharnier. Is jouw kozijn inwendig lager dan 197cm. dan moet ook het stalen frame van de kast worden aangepast, dit geeft een meerprijs van €35,-

Een inzetkast wordt standaard, zonder meerkosten, geleverd met 6 legplanken. Bij een rechtsdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 28cm, 23cm, 37cm, 26,5cm, 29cm, 37cm. Bij een linksdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 37cm, 29cm, 26,5cm, 37cm, 23cm, 28cm.

Voor de kast in kast hebben we een burendeal. Vanaf de tweede kast die wordt verkocht binnen een straal van 1 kilometer krijg je een korting van 5% op alle kasten en elke extra kast is nog eens 1% extra korting. Dit kan oplopen tot maximaal 10% korting.

Ook jouw tweede kast valt onder deze korting. Laat bij het bestellen weten dat het om een burendeal gaat door dit in te vullen bij het vakje “hoe heb je van ons gehoord?”. 

Wij lijmen aan de vloer met een speciale tape, en schroeven de onder scharnier tegen de zijstijl. Geen probleem dus als je vloerverwarming hebt.

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Met onze 40 jaar lange ervaring hebben we bijna alles al wel gezien rondom de kast in kast. Stuur jouw vraag via Whatsapp of mail.

Meer uit je trapkast halen?

Profiteer van meer opbergruimte én orde in dezelfde trapkast.

Wat onze klanten over ons zeggen

J.M. Vermue
J.M. Vermue
2024-03-12
Na het nemen en opgeven van de maten van de deur op basis van duidelijke aanwijzingen, werd de “handige kast” binnen 2 weken geleverd. Hij stond binnen een half uur kant en klaar gemonteerd en functioneert prima. Houdt wel 30 cm over vanaf de deurpost! Wij zijn er blij mee!
Cynthia de Winter
Cynthia de Winter
2024-03-11
Zeer tevreden met deze handige kast! Een must voor iedere trapkast. Wij hebben op aanraden van vrienden gekozen voor Handigekasten.nl en daar zeker geen spijt van! Duidelijke aanwijzingen voor het doorgeven van de juiste maten, duidelijke communicatie en snelle en goede service. Mochten we in de toekomst de vloer willen vervangen, is de kast ook gemakkelijk om te demonteren en te monteren. Wij zijn tevreden!
b romijn
b romijn
2024-03-08
Enorm blij met mijn kast. Snel en keurig geleverd
Henny Van Dijk
Henny Van Dijk
2024-03-08
Anne Diepeveen
Anne Diepeveen
2024-03-08
Is gewoon geweldig product, heel snel geïnstalleerd en ze zijn heel aardig met goede adviezen.
Boet van Lieshout
Boet van Lieshout
2024-03-08
Super kast en super service. Dank je wel
Arwind Sjambar
Arwind Sjambar
2024-02-29
Fijne communicatie over het gehele proces. Past het wel of niet? Uiteindelijk wel en voila.. Zie foto. Wij zijn er heel tevreden over want anders hadden we geen enkele opbergmogelijkheid in onze kast.
arie van berkel
arie van berkel
2024-02-26
snel en vakkundig geplaatst, de kast is stevig en bied veel extra ruimte. ook telefonisch goed bereikbaar en aardig en kundig te woord gestaan. Het enige minpuntje is dat de lak het witte stalen frame waar de kast in rust hier en daar krassen vertoond. Een beschermfolie of tape had dit wellicht kunnen voorkomen.
Andre Dijksma
Andre Dijksma
2024-02-24
Super blij met onze kast-in-kast. Extra bergruimte onder de trap en de warmtepomp nog steeds bereikbaar.

Hoe de inzetkast werkt in jouw trapkast

De inzetkast is een houten kast die we in een stevig stalen frame monteren. Dit frame draait op een zogenaamd kogeltaatslager, dat ervoor zorgt dat de kast heel licht wegdraait. En omdat de kast in de deuropening of het kozijn staat, beweegt hij boven de vloer en niet er overheen. Alsof hij dus zweeft.
Een van de voordelen van dit systeem is dat wanneer je de deur van de trapkast opent, je direct tegen de inzetkast aankijkt. Een strak afgewerkte houten kast met zes planken geeft een heel ander beeld dan een onoverzichtelijk wegzethok.
Daarnaast blijft de oorspronkelijke trapkast eenvoudig toegankelijk. Wanneer je de inzetkast open draait, met de draairichting van de deur mee, kun je zo de trapkast inlopen. Zo profiteer je van het beste van beide kasten en creëer je een slimme kastruimte.

Bestel de inzetkast voor jouw trapkast

Via ons bestelformulier bestel je snel en eenvoudig je inzetkast. Wij stellen je een aantal vragen, zodat we kunnen meedenken over de beste manier om de kast te bevestigen en om te bepalen welke maatvoering het best past. Je kunt de kozijnbreedtematen doorgeven in het formulier.
Vervolgens gaan wij in onze fabriek voor je aan de slag. We maken de inzetkast zelf, zodat we de kwaliteit en de garantie kunnen waarborgen. Vervolgens komen we de kast gratis leveren en in je trapkast monteren. Binnen een kwartier zijn wij klaar en kun jij je kast gaan inruimen.
Wil je meer informatie of heb je vragen over een andere opbergruimte in huis? Neem dan contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar de oplossing die het beste bij jou en je woning past.

Geen haast, wel interesse?

Schrijf je in voor de burendeal! Hoe meer mensen uit jouw buurt een kast willen, hoe meer korting je krijgt. Tot wel 10%! 

Vul je postcode in zodat we kunnen laten weten wanneer er een deal bij jou in de buurt loopt!